Παγκόσμια Ημέρα ατόμων με Αναπηρία 2023

Την Πέμπτη 30-11-2023 είχαμε τη χαρά να φιλοξενήσουμε στο σχολείο μας, το Γυμνάσιο Τρικάλων Ημαθίας, κάποια πολύ σπουδαία παιδιά, την Αγγελική, τον Νίκο, την Χριστίνα,τον Βασίλη, τον Ραφαήλ, τον Νίκο,τη Ντίνα, όλα αθλητές με σπουδαίες διακρίσεις, όλα μέλη του Αθλητικού Σωματείου Ατόμων με Αναπηρία μαζί με την πρόεδρο του Σωματείου τους, την κυρία Έφη Καραγιάννη για να υλοποιήσουμε μαζί ένα βιωματικό εργαστήριο και να μας δείξουν έτσι τι θα πει θάρρος, δύναμη, χαμόγελο. Στο εργαστήριο συμμετείχαν 18 μαθητές της Γ τάξης του Γυμνασίου στα πλαίσια του Προγράμματος Σχολικών Δραστηριοτήτων που υλοποιείται φέτος στο σχολείο μας με τίτλο « Έλα στη θέση μου» με συντονίστρια τη φιλόλογο, Κική Ιντζεβίδου και της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία. Το εργαστήριο είχε σαν στόχο μέσα από βιωματικές δραστηριότητες προσομοίωσης σε καταστάσεις αναπηριών, την άρση του κοινωνικού αποκλεισμού και της περιθωριοποίησης που υφίστανται τα άτομα με διαφορετικότητα και την καλλιέργεια της ενσυναίσθησης της αποδοχής και της συμπερίληψης των ατόμων με αναπηρία.

«Ήταν μια εμπειρία ξεχωριστή για μένα, γεμάτη συγκίνηση, ικανοποίηση αλλά και προβληματισμό. Κατάλαβα ότι όλα στην ζωή δεν είναι τόσο εύκολα και ότι η ανθρώπινη ψυχή αποζητά την αγάπη. Σήμερα αντιλήφθηκα πως τα δικά μου προβλήματα δεν είναι τόσο σπουδαία σε σχέση με τη ζωή κάποιων που η ζωή θέλησε να τους κάνει διαφορετικούς από εμάς και βάζοντας για λίγο τον εαυτό μου στη θέση τους άγγιξα, έστω για μια στιγμή, τον δικό τους κόσμο».

μαθήτρια γ γυμνασίου

Ευχαριστούμε θερμά όλους του αθλητές του Σωματείου και ιδιαίτερα την κα Έφη Καραγιάννη για το διαφορετικό μάθημα που μας πρόσφεραν.