Ενδοσχολική επιμόρφωση για μαθητές Ρομά

Ο Σύλλογος διδασκόντων του Γυμνασίου Τρικάλων Ημαθίας συμμετείχε την Παρασκευή 8/12/2023 σε ενδοσχολική επιμόρφωση εκπαιδευτικών που διοργάνωσε το Γυμνάσιο Πλατέος σε συνεργασία με το Κέντρο Κοινότητας με παράρτημα Ρομά του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής και Προστασίας της Υγείας του δήμου Αλεξάνδρειας με θέμα «Σχολική Διαρροή και άτακτη φοίτηση στη Κοινότητα των Ρομά».

Παρουσιάστηκαν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της ομάδας, τα ζητήματα σχολικής διαρροής και άτακτης φοίτησης των μαθητών καθώς και τρόποι αντιμετώπισης του φαινόμενου, μέσω ενός πλέγματος συνεργασίας του Παραρτήματος Ρομά του Κέντρου Κοινότητας και των εκπαιδευτικών των σχολείων στα οποία φοιτούν. Για το θέμα εισηγήθηκαν η Κοινωνική Λειτουργός- Συντονίστρια κα Ζεϊμπεκίδου Χριστίνα, η Ψυχολόγος κα Τασσιοπούλου Μαρία και η Μπουκλά Θωμαή Διαμεσολαβήτρια του Παραρτήματος του Κέντρου Κοινότητας.

Ευχαριστούμε το Γυμνάσιο Πλατέος και συγκεκριμένα το διευθυντή του, Βασίλη Πλατσά για την πρωτοβουλία και ευχόμαστε να συνεχιστούν τέτοιες δράσεις που βοηθούν στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των εκπαιδευτικών για ευάλωτες κοινωνικές ομάδες μαθητών.